Delprotese undermund
Delprotese undermund

Delprotese undermund

Læs mere om behandlingen her

Kontakt os her

Få mere viden om Delprotese i undermunden

Mangler du tænder i undermunden, så skal du vide det er muligt at fremstille en protese til undermunden. En protese til undermunden kan enten erstatte alle tænder eller en række tænder. Måske har du hørt om proteser og delproteser til undermunden, men er i tvivl om hvad de dækker over? Vil du vide mere om delproteser til undermunden, så læs med nedenfor.

  • Hvad er en delprotese?
  • Hvad koster en delprotese til undermunden?
  • Hvordan sidder en delprotese fast?
  • Kan man sove med en delprotese?

Hvad er en delprotese?

En delprotese er en aftagelig tandprotese, der erstatter de tænder du mangler i munden. Modsat en helprotese, der erstatter alle tænder, vil en delprotese nøjes med at erstatte de tænder der mangles. En delprotese er en god løsning til dig, der ønsker at bevare egne tænder længst muligt.

Har du tænder i undermunden, der sidder godt fast, men mangler du vigtige tyggetænder eller tænder at smile med, så kan en delprotese til underkæben være noget for dig.

 

Hvad koster en delprotese til undermunden?

Prisen for en delprotese afhænger af dit behov og dine ønsker. Hos Tandprotesehuset har vi tre varianter. Du kan vælge mellem: Standard, naturtro og naturtro plus. Så er der noget for et hvert budget og du skal vælge det der matcher dit behov. Du kan læse mere om vores priser her: https://tandprotesehuset.dk/priser-paa-tandproteser/

 

Hvordan sidder en delprotese fast?

En delprotese hæfter på de tænder der er tilbage i munden.

I form af små metalbøjler sidder den fast på de tilbageværende tænder i munden.

Det er smart fordi det gør det muligt at lave en protese, der sidder så godt som muligt. Har man ingen tænder tilbage er det muligt at lave en helprotese, men det er svært at få en helprotese til at sidde fast i underkæben.

I overkæben giver ganen mulighed for at suge vakuum. Denne mulighed findes desværre ikke i underkæben. Fortvivl dog ikke. Det er muligt, selv uden tilbageværende tænder, at få en underkæbe helprotese til at sidde rigtig godt fast.

Måske har du hørt om en tryklåsprotese. Ved at indoperere tryklåse i underkæben er det muligt, selv uden tænder, at få en underkæbeprotese til at sidde rigtig godt.

Vil du vide mere om tryklåsprotese kan du klikke her

 

Kan man sove med en delprotese?

Det er vigtigt at børste tænder uden sin protese i munden og generelt har mundslimhinden godt af at få lidt ”luft” indimellem.

Men føler man sig ikke tryg ved at sove uden eller føles det slet og ret forkert, så skal man naturligvis bare beholde den i.

Det kan kræve lidt tilvænning, men når man først har vænnet sig til at have sin delprotese i, så kan den være svær at undvære.

En delprotese er en aftagelig protese. Det er en fordel, at kunne fjerne den, når der skal børstes. Men det kan også være nødvendigt at fjerne den efter spisning for fjernelse af madrester.

Hør Hannes oplevelse med Tandprotesehuset

Hør Hannes oplevelse med Tandprotesehuset

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet