Regelmæssige eftersyn

Er du en af mange, som ønsker sig et smukt og blændende smil? Så er du ikke alene. Men det kommer ikke af sig selv. Du skal passe dine tandproteser ordentligt, og derfor er det væsentligt, at du løbende går til regelmæssige eftersyn hos din tandtekniker.

Vores kunder spørger ofte om:

Hvor ofte skal jeg have et eftersyn?

Tandproteser bør efterses lige så regelmæssigt, som naturlige tænder.

Tandsten og andre belægninger skal fjernes efter behov og mindst én gang om året. Proteserne bør efterjusteres i takt med, at mund og gummer forandrer sig.

Du kan læse mere om priser på eftersyn af tandprotese under priser-på-tandproteser.

Vidste du, at:

  • Økonomisk vanskeligt stillede pensionister har krav på kommunalt tilskud (helbredstillæg) til nødvendige udgifter til bl.a. tandproteser, som kan udgøre op til 85% af egenbetalingen afhængig af formue.
  • Sygeforsikring "danmark" giver op til 50% i tilskud til egenudgiften til tandproteser til medlemmer af en dækningsberettiget gruppe. (1) eller (2)


Hvad får jeg undersøgt ved regelmæssigt eftersyn?

Udover eftersyn af tandprotesen efterser tandteknikeren din mundhule for bakterie og svampeangreb.

Hvis du ikke får behandling i tide kan det medføre sårdannelse og dårlig ånde.

Ved eftersynet udarbejder tandteknikeren en plan for, hvad du selv skal gøre, for at opretholde eller forbedre din mundhygiejne, samt en plan for, hvor ofte du skal gå til kontrol.

Det er vigtigt, at du overholder dine eftersyn, da du her får vished omkring udviklingen. Du sikrer ligeledes, at begyndende tand- og proteseproblemer bliver opdaget i tide, og ikke udvikler sig til mere omfattende skader.

Hvordan bliver jeg indkaldt til et regelmæssigt eftersyn?

Er du ny patient ved tandteknikeren, skal du selv bestille en tid til et eftersyn. Du kan herefter lave en aftale med tandteknikeren om, at du regelmæssig bliver indkaldt, når det der nødvendigt. Går du fast ved en tandtekniker, bliver du automatisk indkaldt til undersøgelse.

Vær derfor opmærksom på, at du har en aftale med din tandtekniker om indkald, så du ikke springer et vigtigt eftersyn over.

Det betaler sig at holde løbende øje og søge behandling, hvis det er nødvendigt, da det nedsætter behovet for behandling - og dermed sparer dig for en masse penge.

Hør Hannes oplevelse med Tandprotesehuset

Hør Hannes oplevelse med Tandprotesehuset

Regelmæssige eftersyn

Husk dine regelmæssige eftersyn. Det er vigtigt for din mundhygiejne og for at beholde din proteses pasform

Bliv kontaktet

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet