Tandprotesehuset

Tryklåsprotese

Hvis du har problemer med at styre proteserne, kan det ofte være en god hjælp at få indsat såkaldte “tryklåse”. Tal med tandteknikeren om dine muligheder.

Kort om tryklåsproteser

Hvis du har svært ved at se dig selv med en traditionel helprotese kan en tryklåsprotese være noget for dig. Med en tryklåsprotese undgår du, at skulle styre din protese i undermunden ved hjælp af kinder, tunge og læber. Du undgår også risikoen for ømhed i gummen og problemer med at tygge maden, hvis din protese ligger løs. I dag vælger flere patienter derfor, at få isat to eller flere tryklåse som protesen klikkes fast på.

Du kan læse mere om priser på tryklåsproteser under priser-på-tandproteser

Hvordan monteres en tryklåsprotese?

Tryklåse er en form for kunstige tandrødder, som sikrer, at protesen sidder fast på en tryg og stabil måde. Protesen klikkes fast på tryklåsene og sidder derfor fast uden mulighed for at gå løs når den anvendes.

Der er to teknikker til at fastgøre tryklåsene. En eller flere sunde tandrødder kan benyttes som fastgørelsespunkter. Hvis tandlægen skønner, at tandrødderne er anvendelige indføres en kugle i den sunde rod og tryklåsprotesen klikkes på kuglen. Flere tryklåse betyder at tryklåsprotesen sidder bedre fast.

Har du ikke har nogle tandrødder tilbage kan tandlægen indoperere et implantat, som fungerer som en kunstig tandrod der indsættes i knoglen. På implantatet kan man herefter montere en tryklås. I undermunden er det ofte fuldt tilstrækkeligt med to tryklåse. I overmunden har du ved montering af flere tryklåse mulighed for at isætte en ganefri tryklåsprotese, som vil give tungen mere frihed, mindske udtaleproblemer og afhjælpe eventuelle reflekser, man kan opleve ved en fuld gane.

Hvordan er det at anvende en tryklåsprotese?

Med en tryklåsprotese er det de færreste som oplever gener ved at anvende en protese. En anden fordel er desuden, at en tryklåsprotese er et billigere alternativ til en hel implantatløsning.

Fordele ved tryklåsprotese:

  • Tryklåsprotese er et godt og billigt alternativ til tandimplantater. Du får en god og fastsiddende løsning, som kan klikkes af, når du har brug for det.

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet