Fastgørelse af tandprotese
Fastgørelse af tandprotese

Fastgørelse af tandprotese

Læs mere om emnet her

Kontakt os her

Fastgørelse af tandprotese

Kniber det med at holde protesen fast. Oplever du den ikke hæfter som den skal. Det behøver ikke være sådan. Hvis du har oplevet at din protese slipper og sidder løs, mens du er sammen med andre, så holder du dig sikkert fra at deltage i sociale sammenhænge, hvor der spises fælles. Hvad nu hvis vi kunne fortælle dig det ikke er nødvendigt. Forestil dig at du ikke længere behøvede at være bekymret og at du bare kunne nyde selskabet og maden. Bliv meget klogere på dine muligheder nedenfor.

 

Sådan får du din protese til at sidde perfekt

Ingen fortjener at frygte protesen slipper mens man taler eller spiser. Måske bruger du klister for at forebygge det. Protese lim kan være en løsning for en periode, men hvad nu hvis vi kan justere din protese, så den sidder som en drøm. Nogle gange er en tilpasning nok, andre gange kræver det en ny protese, men i alle tilfælde vil vi kunne hjælpe dig til at se hvilke mulighede du har.

 

Hvad er en fast protese

En protese der sidder godt fast, er en fast protese. Den kaldes også en tryklåsprotese, da den netop fastholdes ved hjælp af tryklåse. Tryklåsene sidder integreret i kæbeknoglen og protesen hæfter, som en trykknap på tryklåsen. Du kan få tryklåsproteser i både over- og underkæbe. Det er en fantastisk løsning til dig, der ikke kan holde ud at have en stor fyldig protese gane eller til dig, der mangler alle tænderne i underkæben.

 

Slut med protese lim

Ønsker du at slippe for at bruge protese klister, så book en tid hos din tandprotesetekniker. Hos Tandprotesehuset hjælper vi dig med at se muligheder. Nogle gange svinder gummen. Det vil den naturligt gøre over tid. Når gummen svinder ind, vil protesen typisk blive for stor og hermed løs. Er din protese blevet løs med tiden er det på tide at få den justeret. Synes du derimod aldrig den rigtig har siddet godt, så kan det være du bør overveje tryklåse.

 

Er en tryklåsprotese noget for dig

Forstil dig at din protese fylder så lidt som muligt og sidder så godt som muligt. Sådan er det med en tryklåsprotese. Den fastholdes i munden i form af små tryklåse. Dvs. den skal klikkes af og på. Den falder derfor ikke bare pludselig ud. En tryklåsprotese er en holdbar løsning, der udover at fungere rigtig godt også er med til at holde på din gumme, så den ikke fortsætter med at trække sig. Det er en fordel for dig der ønsker en fast løsning, der holder i længden.

 

Hvordan får man tryklåse

En tryklåsprotese laves i samarbejde med en tandlæge, der udfører tandimplantat operationer.

Tryklåsene isættes i kæbeknoglen, hvorefter de vokser fast. Det er en proces der tager ca. 3 måneder. Herefter kan tryklåsprotesen hæftes på protesen og protesen fastholdes af tryklåsene, der naturligt sidder rigtig godt fast. Du vil således fremadrettet ikke skulle bekymre dig om løse tænder eller gebis der klaprer når du taler eller spiser.

 

Hør Hannes oplevelse med Tandprotesehuset

Hør Hannes oplevelse med Tandprotesehuset

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet