gebis
gebis

Gebis med naturligt udseende

Få dit flotte smil tilbage

BLIV KONTAKTET

Gebis

Gebis, forlorne tænder, spisestel, kært barn har mange navne. I dag har man tandproteser der til forveksling ligner naturlige tænder

Kort om gebis og kunstige tænder

Hvad er kunstige tænder eller gebis egentlig? Det er der mange, som spørger om. Kunstige tænder og gebis kaldes en helprotese, når samtlige tænder i over- eller undermunden mangler, mens den kaldes en delprotese, når enkelte tænder erstattes.

En helprotese i overmunden fastgøres med et naturligt vakuum, som opstår mellem helprotesen og gummen, mens helprotesen i undermunden fastholdes ved hjælp af kinder, tunge og læbe.

Kunstige tænder på bøjle

Kunstige tænder på bøjle kaldes også en unitor delprotese, hvis den erstatter en række naturlige tænder. Bøjlen som tænderne sidder på er et stålstel, der fastgøres rundt om de naturlige tænder. Bøjlerne placeres så de er mindst muligt synlige.

Der kan desuden laves små støtter, som placeres på tyggefladen af de kunstige tænder. Et kunstigt tandsæt som sidder fast kaldes også en tryklåsprotese.

En tryklåsprotese (klikprotese) består af kunstige tænder, der med små tryklåse klikkes fast på behandlede tandrødder eller implantater. Flere og flere af vores patienter vælger denne løsning, specielt i undermunden, da en helprotesen i undermunden normalt ligger løst og skal holdes på plads ved en kombination af kinder, tunge og læbe.

Kunstigt tandsæt der sidder fast

Når den tandprotesen fastgøres med tryklåse, sidder den helt fast og føles derfor som egne naturlige tænder. En delprotese kan desuden også fastholdes med tryklåse, hvis man ønsker, at delprotesen fylder mindre og falder mest muligt ind med egne tænder.

Tidligere var en kunstig tand lavet af porcelæn, mens den i dag er lavet af forstærket komposit.  Det betyder, at den er utrolig slidstærk. Man kan desuden få såkaldte karakteriserede tænder, som til forveksling ligner de naturlige tænder.

Læs mere her om prisen på et gebis

Sådan fastgøres din helprotese

Flere og flere vælger at fastgøre helprotesen i undermunden ved hjælp af tryklåse, så den ikke ligger løst. En delprotese fastholdes via bøjler der klikkes ned over tænderne eller med implantater.

Du kan læse mere om priser på gebis under priser-på-tandproteser.

Gode råd til din protese:

  • Holde den ren
  • Overhold dine regelmæssige eftersyn
  • Dine gummer svinder – derfor skal protesen tilpasses løbende

Hør Hannes oplevelse med Tandprotesehuset

Hør Hannes oplevelse med Tandprotesehuset

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet