Protese tænder
Protese tænder

Protese tænder

Få protese tænder der ser naturlige ud

Kontakt os

Protese tænder

Der kan være flere grunde til at have behov for protese tænder. Og måske tænker du, at protese tænder ser kunstige ud. Heldigvis er det blevet muligt at få protese tænder uden, at nogen kan se det.

Vi har 3 forskellige tandprotesekvaliteter - se dem forklaret her

 

Protese tænder

En tandprotese er en mulighed for tanderstatning til dig med manglende tænder. Der findes flere forskellige typer af tandproteser. 

Er du i tvivl om protese tænder er noget for dig, hvilken type tandprotese du skal vælge eller ønsker du blot at vide mere om, hvad en tandprotese er, så kan du læse med her og på kort tid blive meget klogere.

 

Hvad er en tandprotese?

Gebis, forlorne tænder og tandprotese, kært barn har mange navne. Fælles for dem alle er, at de er til for at erstatte manglende tænder. 

 

Der kan være mange årsager til at tænderne mistes og når det sker, kan mange opleve at blive ramt af skam. Nogle mister helt gnisten og lysten til at være social.

 

En tandprotese fremstilles individuelt efter dine behov og ønsker. Det betyder for dig, at du på trods af tandtab kan få smilet og livskvaliteten tilbage.

 

Hvilke typer protese tænder findes der?

Inden du beslutter, hvilken type protese, der er den rette for dig, er det vigtigt at kende alle mulighederne, så du har det helt rette beslutningsgrundlag.

 

For at blive klogere på dine muligheder er det vigtigt at kende til dit nuværende udgangspunkt. En tandlæge vil kunne vurdere dine tænders aktuelle tilstand. Det kan være du har løse tænder, som skal fjernes. Det kan også være du har et par stærke indimellem, der kan bevares.

 

Har du stadig nogle bevaringsværdige tænder tilbage er en delprotese måske en mulighed. Er de fleste tænder løse vil en helprotese måske være løsningen.

 

Vidste du, at helproteser kan kobles på tryklåse. En tryklåsprotese har mange fordele. Den sidder blandt andet helt fast og så fylder den langt mindre, hvilket har stor betydning for mange, der kan opleve en helprotese, som en stor mundfuld.

 

Hvorfor vælge en tandprotese?

Der kan være mange årsager til at en tandprotese lige nøjagtig er det rette valg for dig. En af fordelene ved en protese behandling er, at den er mulig at få flotte tænder på forholdsvis kort tid.

 

Derudover er en tandprotese en væsentligt mere budgetvenlig løsning end tandimplantat eller broløsninger og så er de langt nemmere at holde rene. En god mundhygiejne er nemlig stadig nødvendig selvom man ingen tænder har.

 

Har du overvejet en tandprotese så du kan slippe for tandlægebesøgene? Du slipper ikke helt, men de bliver bestemt mere overskuelige, så snart de allerdårligste tænder er fjernet.

 

Vidste du, at dårlige tænder udgør en helbredsrisiko? Faktisk er der en sammenhæng mellem 60 kroniske sygdomme og dårlige tænder. Mundhulebakterier sprede sig til blodbanen og bidrage til adskillige helbredsproblemer såsom sukkersyge, gigt og alzheimers.

 

Hvordan får jeg protese tænder?

Du får protese tænder ved at besøge din tandtekniker, som vil være dig behjælpelig med at fortælle om dine muligheder. Når du kender dine muligheder, kan du langt lettere tage det rigtige valg.

 

Valget er dit. Når valget er taget, bliver der lagt en plan. Planen indeholder et økonomisk overblik og en tidshorisont for dit forløb.

 

En typisk proces tager ca. 1-2 måneder og kræver en del besøg inklusiv den efterfølgende tilpasning. Hvert forløb tilrettelægges individuelt efter dine ønsker og behov.

 

Kan man få ømme gummer af en protese?

En tandprotese der ikke længere sidder som den skal, kan give dig ømme gummer og tryksår. Har du en protese med en dårlig pasform er det vigtigt at få den tilset og justeret. 

 

Hos Tandprotesehuset mener vi, at du skal have glæde af din protese og derfor hjælper vi dig gerne af med ømme gummer. 

 

Vidste du, at stort vægttab kan give en dårlig pasform på din protese, der kan udløse ømme gummer og tryksår, som konsekvens?

 

 

Hør Mads´ oplevelse med Tandprotesehuset

Hør Mads´ oplevelse med Tandprotesehuset

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet