Nye tænder
Nye tænder

Nye tænder

Vi kan hjælpe dig

Kontakt os

Nye tænder - Læs mere om dine muligheder her

Drømmer du om nye tænder. Måske tænker du tilbage på den gang, hvor du kunne smile og ikke mindst spise uden problemer. Du skal vide det er muligt at få nye tænder, når de gamle ikke længere dækker dit behov. Og nye tænder behøver ikke koste det hvide ud af øjnene. Hvis dit ønske er nye tænder, så læs med nedenfor omkring mulighederne.

Vi har 3 forskellige tandprotesekvaliteter - se dem forklaret her

Du kan læse om:

  • Hvordan får man lavet nye tænder
  • Hvad koster nye tænder  
  • Kan man få lavet nye tænder
  • Hvor lang tid tager det at få nye tænder
  • Kan man få tilskud til nye tænder

 

Hvordan får man lavet nye tænder

Nye tænder laves ud fra dine individuelle behov og ønsker. Det betyder, at der tages afsæt i de tænder du allerede har. Måske kan de bevares og nye kan tilføjes eller også må de fjernes og nogle nye isættes. Lige meget hvad du vælger, er det ikke nødvendigt at gå uden tænder. Mens man venter på de nye tænder, har man altså således stadig nogle at smile med, så man ikke går tandløs rundt. Overvejer du nye tænder bør dit nuværende tandsæt grundigt vurderes. En vurdering åbner op for en vifte af muligheder og herefter er valget ene og alene dit. Du kan her læse om prisen på nye tænder.

 

Du kan få nye tænder ved at besøge din tandtekniker, som sammen med din tandlæge vil hjælpe dig i mål. Skal du have fjernet tænder er det tandlægen som står for dette, mens det er tandteknikeren, der står for fremstilling af de nye tænder. Vælger du en løsning med tryklåse er det også tandlægen, der står for at isætte disse.

Ved en løsning på tryklåse kræver det følgende steps:

1)    Fjernelse af tænder

2)    Isættelse af protese (lige efter fjernelse af tænder også kaldet immediat)

3)    Løbene justering af protesen (ny bund i protesen også kaldet rebasering)

4)    Tre måneder efter tandfjernelse vurderes knoglen

5)    Skruerne til tryklåse sættes i knoglen (fixtur operation)

6)    Tre måneder efter isættelse af skruer påsættes tryklåsene (locators)

7)    Protesen tilpasses herefter så den kan klikkes på tryklåsen (matricer)

Efter ca. tre til seks måneder er tryklåsprotesen klar til brug. Individuelle forhold kan spille ind.

 

 

Hvad koster nye tænder

Prisen afhænger altid af to faktorer. Dit behov og dine ønsker. Din tandstatus udløser et behov og dine ønsker kan skabe behov for tilvalg. Men husk altid, det er dine tænder og de er med til at danne rammen for hvordan andre ser dig. Nye tænder er en investering i dig selv og dit udtryk udadtil. Derudover er det også en opgradering af din livskvalitet, da nye tænder også altid bidrager til en forbedret tyggeevne. Vores tænder betyder mere end man skulle tro når det kommer til kost og helbred.

 

Kan man få lavet nye tænder

Det korte svar er ja, men der er nogle overvejelser, der for dig kan være gode at gøre inden valget om nye tænder træffes. Sørg altid for at kende dine muligheder, så du kan gøre det valg, der matcher dit behov, dine drømme og ønsker. Spørg dig selv hvornår du sidst ubekymret spiste din yndlings ret eller hvornår du sidst var til selskab uden at have tanken om det nu ville gå med dine tænder. Gør dig selv den tjeneste at undersøge mulighederne. Der er typisk mere end en. Hvis en hel protese eller en del protese ikke lyder som noget for dig, så skal du vide at der også findes noget der hedder en tryklåsprotese.

 

Hvor lang tid tager det at få nye tænder

Når beslutningen er taget, behøver det ikke tage lang tid. Skal der fjernes tænder skal du forvente lidt opheling og sideløbende justering. Et forløb tager typisk mellem 1-4 måneder. Det er vores fornemmeste opgave at sikre at du er tilfreds. Det betyder du har stor indflydelse på resultatet. Måske har du et gammelt billede af dine tænder fra den gang, hvor du var ung. Vi kan lave det du ønsker og vi kan skabe dit drømmesmil – så naturligt at ingen vil studse over den store forandring det har været.

 

Kan man få tilskud til nye tænder

Ja du kan, som medlem af Sygeforsikring Danmark, få tilskud til nye tænder. Er du folke- eller førtidspensionist vil du som økonomisk svært stillet være berettiget til et tilskud.  Det tilskud du kan forvente er det der gives igennem kommunen i form af en eventuel helbredstillæg. Du skal søge om tilskud hos din egen kommune. Er du i tvivl så spørg. Vi hjælper altid rigtig gerne.

 

Hør Mads´ oplevelse med Tandprotesehuset

Hør Mads´ oplevelse med Tandprotesehuset

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet