Smileprotese
Smileproteser

Smileprotese

Få mere viden her om smileproteser

Kontakt os

Vores smil betyder rigtig meget for vores velvære. Derfor betyder det også rigtig meget pludselig at miste en tand. Mangler du en tand eller flere og ønsker du at blive klogere på dine muligheder for tanderstatning, så kan du læse med nedenfor. Vidste du det er muligt at genskabe dit smil samme dag, som du har mistet din tand?

Vi har 3 forskellige tandprotesekvaliteter - se dem forklaret her

Hvad er en smileprotese


En smileprotese er midlertidig løsning, som kan give dig smilet retur på ingen tid. Det betyder, at en smileprotese er en hurtig løsning til dig, som har brug for tænder at kunne smile med nu og her.

Har du af den ene eller den anden årsag mistet en tand kan du altså hurtigt få den erstattet med en smileprotese.

Hvordan fungerer en smileprotese


En smileprotese sidder fast på dine egne resterende tænder i form af små bøjler som klikkes fast. Det er således en skånsom løsning, der ville kunne forsyne dig med din mistede tand omgående. Det kræver dog at du har egne tænder at forankre protesen på.

En smileprotese kan give dig smilet tilbage, men kan ikke rigtig benyttes til at tygge med.

Smiler over ny protese

Hvem kan benytte sig af en smileprotese


Det kan være løsningen til dig, der mangler en tand og som har brug for tid til at overveje mulighederne inden beslutningen tages om den endelige behandling. Det kan også være du står foran et langt behandlingsforløb, som tager 3-6 måneder førend du har den nye tand. Dette kan f.eks. være tilfældet, hvis du skal i gang med en tandimplantatbehandling hos tandlægen.

Hvornår er en smileprotese en mulighed


En smileprotese er en mulighed for dig, der mangler en tand at smile med. Der kan være flere forskellige årsager til du står i den situation at du mangler din tand. Måske har du været i en ulykke eller også lider du af parodontose og har tabt en løs tand.

Har du mistet en fortand skal du naturligvis have muligheden for at kunne fungere uden, indtil en endelig løsning er fundet.

Hvor får jeg lavet en smileprotese


Du kan få lavet din smileprotese hos Tandprotesehuset, der, i samarbejde med en vurdering fra din tandlæge, kan forsyne dig med en smileprotese.

Det kan være du f.eks. skal have lavet et tandimplantat i din fortands region og i den proces det typisk tager har brug for en tand at smile med. Når du skal have lavet en smileprotese, skal du have taget et aftryk, hvorefter protesen udformes så den passer til resten af dine tænder.
Det er muligt at få lavet en smileprotese på ret kort tid. Typisk vil du kunne få den samme dag eller dagen efter aftrykket er taget.

ny tid

Hvilken protese løsning er den rette for mig


Er du i tvivl om hvilken proteseløsning, som er den rette for dig, men er du presset over ikke at kunne smile og være social fordi du mangler tænder. Vi kan hjælpe dig med en midlertidig løsning i den proces det tager at træffe den rette beslutning.

Vi ligger inde med stor erfaring og kan rådgive og svare på dine spørgsmål om protesevalg.
Lad os hjælpe dig med råd og vejledning inden du træffer det helt rette valg for dig.

Hør Mads´ oplevelse med Tandprotesehuset

Hør Mads´ oplevelse med Tandprotesehuset

Hvad er forskellen på en smileprotese og en delprotese

Forskellen på en smileprotese og en delprotese er, at en smileprotese er en midlertidig løsning, som du kan smile med, mens en delprotese med eller uden støbt stel er en funktionel og holdbar løsning, der giver dig muligheden for at tygge tilbage. Begge løsninger kan tages ud og rengøres.

En delprotese ses som en langt mere holdbar løsning. Begge løsninger kræver du har tænder proteserne kan hæfte på. En delprotese kræver tænder med et godt fæste. Din tandlæge laver en grundig vurdering af om dine tænder er gode nok til en delprotese inden behandlingen igangsættes.

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet