delprotese overmund
Delprotese overmund

Delprotese i overmunden

Lær mere om protesen her

Kontakt os

Mangler du tænder i din overmund, så har du måske svært ved at smile uden at tænke på hvad andre mon tænker. Eller måske føler du godt du kunne bruge nogle flere tænder at tygge med.

Vi har 3 forskellige tandprotesekvaliteter - se dem forklaret her

At kunne smile og ikke mindst spise varieret er vigtige faktorer, når det gælder livskvalitet og almen sundhed. Vil du vide mere om, hvordan en delprotese i overmunden kan give dig smilet og gnisten tilbage, samt høre mere om priserne, så læs med nedenfor.

 Indhold på siden

Hvad er en delprotese til overmunden?


En delprotese til overmunden er en erstatning for mistede tænder i overkæben. Den kan erstatte for- og hjørnetænder såvel som kindtænder.
Mangler du tænder i overkæben kan en delprotese være noget for dig.
Vidste du delproteser også kan udformes til underkæben.

delprotese i overmunden

Hvordan fungerer en delprotese i overmunden?

En delprotese fungerer typisk ved, at den udfylder et tomrum og således erstatter de tænder du mangler.

Der findes forskellige typer af delproteser. De fås i meget stærke udgaver med støbt stel.

En delprotese til overkæben med støbt stel kaldes en unitor. En unitor sidder fast på dine egne naturlige tænder i form af bøjler. Det betyder den sidder ret godt fast. Den kan klikkes af og på. Det gør det muligt at tage den af under tandbørstning og renhold af protesen.

Hvad er prisen for en delprotese i overmunden?

Prisen på en delprotese til overmunden varierer i form af dine eventuelle tilvalg. Vi har hos Tandprotesehuset flere modeller at vælge imellem. Vores modeller hedder: Standard, naturtro og naturtro plus. Naturtro plus er den af de tre modeller, som ser mest ud som dine naturlige tænder og tandkød. Ønsker du at se vores modeller og høre mere om dine muligheder, så står vi klar til at tage godt imod dig. Vidste du det tilmed er muligt at spare helt op til 25% ved at få din tandprotese lavet hos Tandprotesehuset frem for hos vores konkurrenter?

delproteser til overmunden

Hvilke muligheder er der for proteser til overmunden?

Der er faktisk flere muligheder for at få lavet proteser til overmunden. Mangler du alle dine tænder vil der typisk være tale om behov for en helprotese, mens tilbageværende stærke tænder gør det muligt at gøre brug af løsningen med en delprotese.

Lyder det i dine ører, som en stor mundfuld, at skulle have lavet et gebis og kan tanken få dig til at frygte klaprende tænder eller en gane fuld af akryl. Der er intet at frygte. Mulighederne er heldigvis mange og vi er her for at svare på alle de spørgsmål du måtte have inden beslutningen tages.

Hvad er fordelene og ulemperne ved en delprotese?

Der er mange fordele ved en delprotese. Den største fordel må dog klart være den giver dig mulighed for at bevare dine egne naturlige tænder længst muligt.

Vidste du en delprotese blot kan udvides, når du evt. mister flere tænder – det er da smart!

En af ulemperne ved en delprotese med støbt stel er, at den er afhængig af at du har egne tænder, som er stærke nok til at klare trækket fra bøjlerne. En delprotese med støbt stel sidder fast i form af bøjler og det betyder bøjletænderne skal være stærke.

Hvis dine egne tænder ikke er stærke nok kan du i stedet få en delprotese som understøttes af din gane og andre tænder. Vi kan informere dig mere omkring valget af delprotese når du møder os på en af vores klinikker.

Hør Mads´ oplevelse med Tandprotesehuset

Hør Mads´ oplevelse med Tandprotesehuset

Vil du vide mere eller bestille en tid ?

Bliv kontaktet